Головна » 2020 » Травень » 28 » 28 травня - Всеукраїнський день краєзнавства — щорічне свято краєзнавців.



12:36
28 травня - Всеукраїнський день краєзнавства — щорічне свято краєзнавців.
Саме цього дня 1925 року в місті Харкові розпочалася І Всеукраїнська конференція з краєзнавства під час роботи якої було створено Український комітет краєзнавства. День вважається офіційною датою інституціоналізації вітчизняного краєзнавчого руху і веде відлік своєї історії Національна спілка краєзнавців України.

Метою свята було визначено підвищення суспільної уваги до діяльності краєзнавців, поглиблення дослідження і популяризації історії, культури, мови, звичаїв і традицій українського народу; залучення до вивчення і пізнання рідного краю; поглиблення співпраці з державними органами влади, закладами культури та освіти, науковими установами, громадськими організаціями зацікавленими у розвитку краєзнавства.

У роботі Чернігівської обласної бібліотеки для дітей краєзнавчий напрямок має величезне значення, адже виховання патріотизму, любові до своєї Батьківщини, починається саме з любові до рідного краю. Діти особливо чутливі особистості, які дуже гарно сприймають інформацію саме краєзнавчого характеру, адже це їм близько, зрозуміло.

Юні чернігівці живуть у прекрасному місті, гуляють вулицями, названими іменами наших земляків. Відвідують місцеві музеї, таким чином пізнають історію свого рідного краю. Наша бібліотека особливо багато працює саме у краєзнавчому напрямі.

На сайті Чернігівської обласної бібліотеки для дітей подається цікава інформація з історії, літератури, культури, природи Чернігівщини.

У розділі "Краєзнавчі дайджести", у блогах "Мій край - частика України", «Чернігів Екоlibrary» можна знайти інформацію про історичні пам'ятки, літературу краю, краєзнавчі книжкові виставки, які оформлює бібліотека, а ще для вас – віртуальні подорожі Чернігівщиною, віртуальні виставки, збірки буктрелейлерів за творами наших земляків і багато цікавої інформації про наш чудовий край.

Запрошуємо всіх, хто любить свій край, історію, культуру до нашого сайту, а по завершенні карантину - до Чернігівської обласної бібліотеки для дітей, де на вас чекають неймовірні зустрічі з місцевими науковцями, письменниками, розважальні краєзнавчі квести, вікторини.

http://ostrovskogo.com.ua/load/kraeznavchi_daidjesty/1
https://kraychernigiv.blogspot.com/
https://larisasever1967.blogspot.com/




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 624 | Додав: estet | Теги: краєзнавство, день краєзнавства | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Травень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входу
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
estet