Головна » 2023 » Липень » 28 » 28 липня 2023 року Україна вдруге відзначає День Української Державності.



08:52
28 липня 2023 року Україна вдруге відзначає День Української Державності.
Україна відзначає День Державності в час неймовірно жорстокої війни — у протистоянні з московською ордою, що триває не тільки останніх 9 років, а й упродовж кількох століть.

Свято молоде, натомість спрямоване вглиб віків — для того, аби утвердити спадкоємність понад тисячолітніх традицій українського державотворення.

День Української Державності невипадково відзначається саме 28 липня — у день Хрещення Русі. Адже саме ця подія, що ознаменувалася створенням Київської митрополії та призначенням до Києва першого митрополита Михаїла, означала перетворення Русі на повноправну в християнському світі державу. Це був цивілізаційний вибір, який вплинув і продовжує впливати не лише на українські землі, а й на багато сусідніх країн.

Невипадково нині в багатьох подвигах наших воїнів, у мудрості наших людей у боях, навіть просто в розмовах звичайних українців про те, що відбувається, ми можемо побачити, почути і зрозуміти приклади таких же характерів, як сотні років тому. Це приклади такої ж хоробрості, такого ж ставлення до життя, і найголовніше — ставлення до України й до ворога.

Після всього, що пройшов наш народ, чого ми навчилися за століття, українці ніколи не віддадуть своєї незалежності і не зламаються зсередини, адже сьогодні ми нарешті маємо національну єдність — обов’язкову умову збереження державності.

Берегти єдність нині, працювати разом на перемогу — це найважливіше національне завдання, яке ми обов’язково виконаємо. Це стосується й нашої перемоги в цій війні за незалежність, і нашого руху в об’єднану Європу, до повноправного членства у ЄС, і нашої здатності стати однією з найбільш сучасних і успішних держав світу.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 94 | Додав: estet | Теги: День державності | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Липень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0