Головна » 2020 » Липень » 20 » 20 липня - Міжнародний День Торта!



09:49
20 липня - Міжнародний День Торта!
20 липня ласуни з різних куточків світу відзначають Міжнародний День Торта. Це солодке свято присвячене миру і дружбі між людьми, народами і цілими країнами. Воно й не дивно, адже складно знайти людину від малого до великого, яка б не любила торт. Всі урочистості, дні народження, ювілеї, весілля та інші свята просто немислимі без смачних, багатоярусних, листкових, кремових, бісквітних, величезних, солодких тортів. Тому саме торт був обраний символом дружби і миру для багатьох країн, які і вирішили відзначати Міжнародний День Торта.

Це свято проходить під девізом "I CAKE YOU", що означає "Я прийду до тебе з тортом". І правда, важко придумати більш доброзичливий і демократичний символ для спілкування людей, аніж торт.

Вперше на міжнародному рівні День Торта був проведений у 2011 році. Ініціатором цього солодкого свята став "Міланський Клуб" Королівства Любові – міжнародне некомерційне співтовариство музикантів, кулінарів та інших захоплених творчих людей. Цю цікаву ініціативу підтримали багато країн Європи, а також Ізраїль і США. У цей день було спечено перший у світі спільний багатонаціональний торт, у приготуванні якого взяли участь люди з цих країн.

Міжнародний День Торта щороку присвячений різним темам, наприклад, космічній, любовній, казковій. Серед найцікавіших заходів свята – виставки незвичайних і дивних тортів на задану тематику, а також ярмарки, аукціони, змагання кондитерів, музично-кондитерські виступи, паради Тортів, флеш-моби та майстер-класи з виготовлення та прикрашання тортів, корпоративи і просто дружні чаювання.

Цікаві факти про торти

- найвищий торт, що складається зі 100 ярусів і заввишки 30 метрів, був випечений у США, в штаті Мічиган;
- найважчий торт вагою понад 50 тонн - також родом зі США, штат Алабама; - найдовший торт у 246 метрів був виготовлений, а потім розрізаний на 15000 шматочків і подарований дітям іменинникам у Перу.

Міжнародний День Торта - свято молоде, але вже досить популярне. Щорічно зростає кількість країн, які беруть участь у цій солодкій традиції.
Чернігівська обласна бібліотека для дітей вітає всіх з цим солодким і смачним святом!

Відео:

День торта 2018 від БКК




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 573 | Додав: estet | Теги: день торта | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Липень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0