Головна » 2020 » Травень » 15 » 15 травня - Міжнародний день захисту клімату



16:37
15 травня - Міжнародний день захисту клімату
«Клімат – це те, що ми очікуємо,
погода – те, що ми отримуємо.»
(Марк Твен)


Деякі вважають зміну клімату темою для дорослих. Однак, навіть маленькі діти можуть зрозуміти основну ідею. Що ще більш важливо, вони можуть почати вживати дії, щоб уповільнити глобальне потепління. Це в їхніх інтересах. Їх майбутнє залежить від дій, які ми всі робимо зараз. Якщо ми, вчителі та їхні батьки, не скажемо їм правду і не вкажемо шлях до позитивного майбутнього, хто буде?

Говорячи з дітьми про зміну клімату, зіставте глибину розмови з віком дитини. Діти хочуть знати правду. Вони хочуть зрозуміти цей світ, в якому живуть, не будучи перевантажені занадто великою кількістю інформації. Поясніть різницю між щоденною погодою і «кліматом», середньою погодою за тривалий період часу. Прочитайте дитячу книгу про зміну клімату разом. Дивіться разом відео на YouTube про різницю між погодою і кліматом і про те, як використовувати графік для прогнозування майбутнього клімату.

«Як дорослі можуть пояснити зміну клімату дітям?» - ось вам есе, написане Емілією, Крісом, Джанлукою, Софією:

«Зміну клімату не складно зрозуміти. Наш глобус нагрівається, тому що вуглекислий газ в повітрі затримує сонячне тепло у Землі. Дані наукових досліджень показують, що на заводах, електростанціях і автомобілях в атмосферу викидається найбільше вуглекислого газу. Глобальне потепління - велика проблема, і її потрібно вирішити. На жаль, проблема ускладнюється. Чим довше ми ігноруємо проблему, тим гірше вона стає. На щастя, ще не пізно все змінити. Отже, ви бачите, важливо почати говорити про зміну клімату зараз!»

«Що станеться, якщо ми проіґноруймо ці зміни клімату?»
Есе, написане Кавіти, Патріком, Бартошем, Маріель:


«Глобальне потепління є проблемою, і це відбувається зараз. Якщо ми нічого не зробимо, наш спосіб життя зміниться. Це вже викликає зміни для нас. Наприклад, рівень моря підвищується, викликаючи більше повеней під час штормів. Оскільки Земля нагрівається, льодовики на суші тануть в океані, тому приплив в даний час вище в усьому світі. Останнім часом у всьому світі відбувається дивна погода, і вона приносить багато клопоту людям. У деяких місцях не вистачає дощу, а в інших занадто багато!»

Як тільки діти зрозуміють різницю між погодою і кліматом, а також причину і наслідок між вуглекислим газом в атмосфері і глобальним потеплінням, вони захочуть дізнатися, чому це важливо.
Вся справа в тому, щоб тримати нашу землю в рівновазі, щоб підтримувати якість нашого життя.

Читайте далі:
https://larisasever1967.blogspot.com/2020/05/15.html




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 455 | Додав: estet | Теги: екологія, клімат | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Травень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0