Головна » 2020 » Жовтень » 12 » 14 жовтня - День українського козацтва



16:02
14 жовтня - День українського козацтва
Незабаром, а саме 14 жовтня, будемо відзначати значуще для нашого народу свято – День українського козацтва. Тому Чернігівська обласна бібліотека для дітей хоче ознайомити вас, наші дорогоцінні читачі, з деякими книжками про козаків, які зберігаються в фондах нашої бібліотеки.

Книг про козацтво та козацькі часи написано вже доволі багато, але саме ці видалися нам найбільш цікавими – тими, які, безперечно, заслуговують на вашу увагу.

Книга Тараса Каляндрука «Дітям про козаків» захоплює з перших же сторінок. Вона популярно розповідає про українських козаків, пластунів та характерників (дехто з вас, можливо, навіть не знає, хто це такі – тож дізнавайтеся!), їхнє бойове мистецтво та фізичну підготовку, віру й духовне життя.

Базуючись на численних історичних працях, спогадах та розповідях, книга висвітлює традиції українського козацтва від минулих часів до сьогодення. Розповідь доповнюють численні ілюстрації козацького побуту та бойових звитяг.

Вона буде доволі корисною та цікавою не тільки для дітей, а також для їхніх батьків, вчителів та всіх, хто цікавиться темою козацтва й історією України.

Зовсім інше видання Леоніда Косенка «Козаки: Лицарський орден України: Факти. Міфи. Коментарі», розраховане на більш доросле коло читачів.

Книга присвячена запорозькому козацтву. Але головне – не в цьому. Річ у тому, що у запорожців було багато попередників та сучасників у різних кінцях світу, які багато в чому нагадували їх. Спираючись на загальновідомий матеріал про життя, звичаї, традиції запорозьких козаків, автор робить спробу порівняти їх з аналогічними явищами всесвітнього історичного процесу.

У книзі проведено своєрідний порівняльний аналіз, де запорозьке козацтво розглянуто у паралелі з різними вільними спільнотами: іллірійськими піратами, вікінгами, новгородськими ушкуйниками, а також зі знаменитими сучасниками запорожців – флібустьєрами Карибського моря!

Крім досить цікавих ілюстрацій книгу збагачують карти, цитати з хронік, свідоцтва з праць очевидців певних історичних подій, відомих вчених, а також фрагменти з художніх творів, що дозволяють краще пройнятися духом описуваних часів.

Тож прийдіть та оберіть собі книгу до смаку для читання тривалими осінніми вечорами, у вихідні та святкові дні…




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 516 | Додав: estet | Теги: козаки, козацтво | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Жовтень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0