Головна » 2024 » Квітень » 29 » Аварія на Чорнобильський АЕС. Що треба знати?...



17:07
Аварія на Чорнобильський АЕС. Що треба знати?...
26 квітня – Міжнародний день пам’яті про Чорнобильську катастрофу, що 38 років тому сталась в Україні на Чорнобильській АЕС, а наслідки мала для всього світу.

Цій пам’ятній даті Чернігівська обласна бібліотека для дітей присвятила два пізнавальні заходи, щоб пояснити катастрофу дітям, які народилися вже далеко по ній, зацікавити їх темою і спонукати до глибших пошуків і роздумів. Аби «Чорнобиль» був не просто словом, за яким упізнають Україну, а усвідомленим історичним досвідом нових поколінь.

Цікаві сучасні видання про катастрофу, «живі» альбоми зони відчуження, найцікавіші і важливі факти, відео-матеріали і мультфільми відтворили для семикласників - учасників пізнавальної подорожі картину подій квітня 1986 року і спонукали до жвавого обговорення почутого і побаченого.

Що насправді сталося 26 квітня 1986 року на Чорнобильській атомній електростанції? Хто врятував людей від ще більшої катастрофи? Які її наслідки?.. Ці та багато інших важливих питань надзвичайно цікаво розкрив для старшокласників керівник Чорнобильського культурно-інформаційного центру Чернігівської області Олексієнко Володимир Миколайович.

Дякуємо Володимиру Миколайовичу, а також Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області, з якими бібліотека співпрацює заради наших читачів, їх розвитку і безпеки.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 50 | Додав: estet | Теги: Чорнобильська АЕС, ліквідатори, чорнобильська трагедія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0