Головна » 2022 » Червень » 22 » Вічна пам'ять загиблим. Честь і слава героям! Вшановуємо пам’ять жертв Другої світової війни в Україні



15:13
Вічна пам'ять загиблим. Честь і слава героям! Вшановуємо пам’ять жертв Другої світової війни в Україні
В історії кожного народу є дати, трагізм і велич яких залишаються в пам'яті на віки і тисячоліття. Для нашого народу до недавнього часу це була Друга світова війна (1939-1945 рр.).

На території України тяжкі бої точилися з 22 червня 1941 року до 28 жовтня 1944 року. 81 рік відділяє нас від тих днів, коли Україна була звільнена від нацистських загарбників. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у цій війні. 27 мільйонів загиблих – це 19 тисяч щоденно, 800 людей за годину, 13 загиблих кожної хвилини.

У вогнище війни було втягнуто 67 держав, 80 % населення земної кулі. Друга Світова тривала довгих 6 років. Вона пронеслася над величезними територіями Європи, Азії й Африки, охопила простори всіх океанів. У цій війні загинуло близько 60 млн. осіб, не говорячи вже про поранених і тих, хто пропав безвісти. Лихо й страждання, які пережили люди, незмірні. Війна нагадує про себе тисячами обелісків і братських могил. Вони – святиня нашої пам’яті.

З кожним роком віддаляє нас історія від далеких часів війни. Та ми не маємо права забувати тих, хто поліг на фронтах Другої Світової, хто загинув від тортур у нацистській неволі та намагався вижити і боротися на окупованій землі, хто здобував Велику Перемогу.

Але ж вся історія нашого народу пов’язана з постійною загрозою іноземного вторгнення, з необхідністю боротьби та відстоювання своєї свободи і незалежності.

Не виключенням стали 2014 та 2022 роки.

Молодому поколінню необхідно нагадувати про часи та події, які ми не маємо права забувати. Заради процвітання України та її мирного майбутнього! Вічна пам'ять загиблим. Честь і слава героям!

Пропонуємо до вашої уваги книги для дітей і дорослих про Другу Світову, які варто прочитати, щоб ще раз усвідомити безглуздість та жахливість війн та вшанувати пам’ять жертв війни в Україні.






QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 245 | Додав: estet | Теги: книги, Друга світові війна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Червень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0