Головна » 2022 » Березень » 29 » Посібник «Як вижити під час надзвичайної ситуації та під час війни: легко про серйозне»



15:11
Посібник «Як вижити під час надзвичайної ситуації та під час війни: легко про серйозне»
Продовжуємо знайомити вас, наші читачі, з книгами, які допоможуть вам пережити страшні події в нашій країні, не втративши психологічного і фізичного здоров’я.

Сьогодні вашій увазі посібник «Як вижити під час надзвичайної ситуації та під час війни: легко про серйозне», адресований підліткам, в першу чергу.

Але це не означає, що він не актуальний і для решти мешканців України. Автори намагались подати текст, який розповідає про поведінку в умовах бойових дій, у легкій та доступній формі, тож книжка буде однозначно корисною і для дорослих, які не мають великого досвіду перебування у надзвичайних ситуаціях. Батьки, вчителі, всі хто працюють із дітьми та підлітками можуть брати цей посібник на озброєння у своїй роботі та спілкуванні.

Автори розповідають про надання першої медичної допомоги, про те, що робити, коли пролунав сигнал-попередження, як себе поводити, коли поруч гримять вибухи, вчить, як діяти, якщо вдома залишатись небезпечно або почалась організована евакуація у населеному пункті. Також у посібнику приділили увагу й ситуаціям, коли людина опиняється у натовпі й тисняві чи під завалами, виявляє небезпечні речовини, міни, також помічає озброєних осіб країни-агресора.

У книжці можна знайти інструкції про те, як самостійно здійснити евакуацію із зони бойових дій і виживати під час окупації, як поводитись із незнайомцями та зрозуміти, що тебе обманюють. Окремі частини посібника розповідають про інформаційну безпеку у соціальних мережах – розпізнавання фейків та дезінформації.
Є тут і спеціальний розділ із зображеннями та описами розпізнавальних знаків військових ЗСУ, а також інформація про Товариство червоного Хреста в Україні, що неодмінно допоможе зорієнтуватися у небезпечних військових ситуаціях.
Видання створене у співпраці Цивільно-військового співробітництва (СІМІС) та Громадської Мережі «ЕЛЕОС-УКРАЇНА».

Як вижити під час надзвичайної ситуації та під час війни: легко про серйозне
– Упор: Наталія Нечаєва-Юрійчук, Олена Танасійчук, Олексій Ноздрачов, Сергій Дмитрієв. – К: 2021. – 39 с.


Читати онлайн https://eleos.com.ua/wp-content/uploads/2021/02/Broshura_vyzhyvannya_2.12_.pdf




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 427 | Додав: estet | Теги: війна, ВИЖИВАННЯ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Березень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0