Головна » 2023 » Січень » 24 » Патріотично-історична подорож до Дня Соборності «Однині єдина!»: Зустріч з істориком Володимиром Бойком



12:03
Патріотично-історична подорож до Дня Соборності «Однині єдина!»: Зустріч з істориком Володимиром Бойком
22 січня - особливий день в історії України. Ми згадуємо дві визначні та вагомі події української історії: проголошення незалежності Української Народної Республіки й Акт Злуки українських земель.

Історія, факти і головне - що таке соборність і наскільки вона важлива для українців нині, у часи боротьби за незалежність і свободу, – тема нашої зустрічі з чернігівським науковцем, громадським діячем, істориком, кандидатом історичних наук, директором Чернігівського регіонального центру підвищення кваліфікації Бойком Володимиром Миколайовичем.

Ідея соборності, тобто єднання українців у єдиний народ, націю, державу прозвучала ще більше ста років тому. І з того часу не раз українці прагнули втілити ідею злуки, соборності, єднання. На думку історика, саме зараз для цього є найсприятливіша ситуація, як внутрішня, так і зовнішня.

Чому ми знову повертаємося до цих подій? Ці події стали символом і орієнтиром для наступних. Попри відмінності представники Наддніпрянщини та Наддністрянщини з власної волі заявили, що вони хочуть бути в одній, єдиній країні. І це для нас є важливим, бо ми будуємо єдину країну, державу, один народ зі своєю історією, культурою, мовою, цінностями й орієнтирами.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 108 | Додав: estet | Теги: лекція, Бойко В.М., Соборність України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Січень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0