Головна » 2021 » Грудень » 21 » Микола Адаменко «Балада про сопілку». Аудіо-читанка. Літературно-мистецький проєкт «Щире слово наших земляків. Письменники Чернігівщини»



10:51
Микола Адаменко «Балада про сопілку». Аудіо-читанка. Літературно-мистецький проєкт «Щире слово наших земляків. Письменники Чернігівщини»
20 грудня 2021 року своє 90-річчя зустрів Микола Адаменко - письменник, педагог, правозахисник, краєзнавець, член Національної спілки письменників України, лауреат обласних премій імені Бориса Грінченка та Михайла Коцюбинського, кавалер ордена «За мужність» ІІІ ступеня, почесний громадянин Сосниччини.

Життєвий і творчий шлях Миколи Петровича – шлях правди та добра, освітлений любов’ю до свого народу, до рідної мови і України. Доля українця, патріота, поета Миколи Петровича Адаменка – дивовижна доля. Він вижив, вистояв, через все своє життя проніс свої переконання і ні на мить, ні на крок не схибив, не відступився від своїх принципів.

До свого ювілею Микола Петрович прийшов із великим творчим доробком: це збірки поезій «Повінь», «Цвіт на морозі», «Прагнення неба», «У центрі кола», «На теренах часу», «Вибране», «Плавба», роман-трилогія «Закон-тайга». А ще близько 180 упорядкованих книжечок поезій, прози та публіцистики. Багато рядків із його катренів стали крилатими висловами.

«Живе у Сосниці поет Микола Адаменко. Пише серйозно, як поле оре…», - так писав про письменника Василь Чепурний. Зануримося ж у щире поетичне слово нашого земляка.

Чернігівська обласна бібліотека для дітей в рамках літературно-мистецького проєкту «Щире слово наших земляків. Письменники Чернігівщини» пропонує аудіо-читанку поезії Миколи Адаменка «Балада про сопілку».

Читає завідувач господарського відділу Чернігівської обласної бібліотеки для дітей Василь Бородуха.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Творці і твори | Переглядів: 449 | Додав: estet | Теги: аудіо-читанка, Адаменко М. | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Грудень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0