Головна » 2021 » Серпень » 25 » «Якби ти знав, як много важить слово…» Аудіо-читанка до 165-річчя від дня народження Івана Франка (Аудіо-проєкт «Читай рідне. Читай рідною»)



16:08
«Якби ти знав, як много важить слово…» Аудіо-читанка до 165-річчя від дня народження Івана Франка (Аудіо-проєкт «Читай рідне. Читай рідною»)
Джеджалик, Мирон, Мирон Сторож, Мирон Ковалишин, Руслан, Іван Живий, Невідомий, Не-Давид, Не-Теофраст, Non severus, Vivus, Марко В-а, Один з молодіжи, Один з русинів міста Львова тощо – близько сотні псевдонімів, якими підписував свої твори Іван Якович Франко.

Про те, хто такий Іван Франко, нагадувати не варто. Постать українського генія, який володів 14-ма мовами і займався десятком різних видів творчої діяльності, повинна бути прикладом щоденного наслідування для кожного. Творча спадщина Франка вражає, а його працездатності дивуються найбільші трудоголіки сучасності. Іван Франко прожив неповних 60 років, з них понад 40 віддав активній творчій діяльності. 40 років – 6000 творів. Це означає, що кожних 2 дні з-під пера письменника виходив новий твір, який міг бути віршем, новелою, повістю, романом чи монографією.

27 серпня виповнюється рівно 165 років від дня народження Каменяра. З нагоди ювілею Аудіо-проєкт «Читай рідне. Читай рідною» Чернігівської обласної бібліотеки для дітей пропонує аудіо-читанку поезії Івана Франка «Якби ти знав, як много важить слово…». Вперше вірш, у якому автор заповідає молодому поколінню поетів свої розмисли про призначення і місце творця в суспільстві, надруковано 1905 року у книзі «Багаття» під заголовком «Якби ти знав».

Аудіо-проєкт «Читай рідне. Читай рідною» представляє найкращі твори українських авторів рідною мовою у виконанні працівників та читачів Чернігівської обласної бібліотеки для дітей. Вірш Івана Франка «Якби ти знав, як много важить слово» читає завідувач господарського відділу Чернігівської обласної бібліотеки для дітей Василь Бородуха.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 383 | Додав: estet | Теги: Франко І., аудіочитанка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Серпень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
estet