Головна » 2022 » Вересень » 15 » Г.Сковорода. «Байка про котів». Аудіо-читанка до 300-річчя від дня народження письменника (Аудіо-проєкт «Читай рідне. Читай рідною»)



15:52
Г.Сковорода. «Байка про котів». Аудіо-читанка до 300-річчя від дня народження письменника (Аудіо-проєкт «Читай рідне. Читай рідною»)
«Друже мій, не зневажай байок! Нема нічого смішнішого за розумний вигляд із порожнім нутром і нема нічого веселішого за смішне обличчя з прихованою серйозністю. Згадаймо прислів’я: «Красна хата не углами, а пирогами». Я й сам не люблю мінливої маски тих людей і справ, про які можна сказати українською приповідкою: «Стукотить, гуркотить, гримотить… А що там? Кобиляча мертва голова біжить»… Це про тих, хто багато й красно говорить, а слухати нічого. Не любі мені ці порожні гордощі й пишна порожнеча; я люблю те, що зверху ніщо, а всередині щось, зовні не правда, а всередині правда… Друже мій, не зневажай байок! Байка й притча – одне й те саме… Цей утішний і фігурний різновид творів був звичайний для найкращих стародавніх філософів. Лавр і взимку зелений. Так мудрі люди й у розвагах розумні, й у неправді правдиві», - писав свого часу мудрий український філософ Григорій Сковорода.

Чернігівська обласна бібліотека для дітей радить дослухатися до порад нашого славетного мудреця, знайомитися з його творчістю і пропонує аудіо-читанку «Байки про котів».
Читає бібліотекар відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів Наталія Нечипорук.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 214 | Додав: estet | Теги: Сковорода Г., аудіо-читанка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Вересень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0